google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html

Doe de stresstest met Administratie en Advies ROVe

Rekenkamer

Uw eigen Rekenkamer
Uw eigen Rekenkamer


In de komende jaren zal de Nederlandse overheid een groot aantal lastenverzwaringen door voeren. Deze verzwaringen treffen niet alleen de burgers maar ook op het bedrijfsleven.

De lastenverzwaringen en de teruglopende economie zullen zeker een ongunstig effect hebben op het bedrijfsleven. Het is daarom belangrijk dat ondernemers tijdig actie ondernemen.

Maar wat kunt u als ondernemer zelf doen?

Wacht niet af, u kunt zelf al maatregelen nemen.

De Nederlandse overheid en politieke partijen worden ondersteunt door de Nederlandse Rekenkamer. De taken van de Rekenkamer zijn het controleren van de inkomsten en uitgaven van het Rijk maar de instantie voert ook berekeningen. Zo kan de koopkracht van de burgers worden berekend en kan om advies gevraagd worden of dat investeringen verantwoord zijn etc. Kortom, mede door de Rekenkamer kan de overheid een begroting maken voor de komende jaren.

Naar verwachting zal de Nederlandse economie het, in de komende jaren, zwaar krijgen. Het is daarom belangrijk om tijdig maatregelen te nemen.

Uiteraard kunt u de economische ontwikkelingen niet beïnvloeden, maar u kunt wel berekenen hoe uw bedrijfsresultaat voor het komend jaar eruit kan zien.

Met de software die Administratie en Advies ROVe gratis ter beschikking stelt kunt een liquiditeitsbalans en exploitatiebegroting maken. De software kan door startende ondernemers worden gebruikt maar is ook aan te bevelen bij bestaande ondernemingen. Opvallend is dat tijdens het invoeren en uitwerken van de gegevens veel ondernemers concluderen dat er nog veel overbodige onkosten en uitgaven zijn. Jaarlijks terugkerende lasten die niet aan het rendement / winst van de onderneming bijdragen.


Tips voor kostenbesparingen:

Personeel
Is er sprake van een overbezetting? Controleer dan of dat tijdelijke contracten met het personeel voortgezet moeten worden. Mocht er sprake zijn van een structurele overbezetting overweeg neem dan tijdig maatregelen. Over het algemeen nemen ontslagenaanvragen zo'n 1,5 tot 2 maanden in beslag.

Reclame
In veel gevallen is het moeilijk meetbaar of dat gidsvermelding of het plaatsen van advertenties resultaten opleveren. Wellicht moet u meer gebruik maken van internetvermeldingen. Zorg er wel voor dat uw website goed gevonden kan worden. Voor vragen hierover kunt u altijd contact met ons kantoor opnemen.

Telefoon
Elke ondernemer moet bereikbaar zijn, maar moet altijd met de mobiele telefoon teruggebeld worden? Kijk eens goed naar het afgesloten abonnement van de mobiele telefoon. Wellicht belt u niet zo vaak waardoor het beltegoed alleen maar oploopt. Overweeg een goedkopere abonnement.

Administratie en accountantskosten
Overweeg om de administratie zelf te doen. Moeilijk? In de praktijk valt dat reuze mee. Doet u de administratie zelf en bent u al niet tevreden over de werking van de software of is het te duur. Kijk dan of dat een ander pakket voor u interessant is. Het verzorgen of controleren van een administratie alsmede het opstellen van de bedrijfsrapporten hoeft niet altijd door een accountantskantoor gedaan te worden. Veel administratiekantoren hebben ook de deskundigheid in huis en kunnen u goedkoper van dienst zijn.

Niet alleen de kosten zijn van belang maar ook de kwaliteit en service.

Uiteraard kan Administratie en Advies ROVe u adviseren.

Contributie en abonnementen
Loop uw jaarrekening of grootboek eens door en bekijk of dat wel alle abonnementen noodzakelijk zijn.

Heeft u nog meer suggesties inzake de kostenbesparing, mail deze dan door. Wellicht kunnen andere ondernemers van uw tip er ook hun voordeel mee doen.

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.