google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html
U bevindt zich hier: Startpagina » ZZP

ZZP ondernemer ROVe helpt

Wat ben ik?

Ben ik een freelancer, zzp-er of een eenmanszaak?

In de praktijk is dit een grijs gebied, diverse instantie gebruiken ieder een andere omschrijving van de begrippen freelancer of zzp-er.

Fiscaal is er wel degelijk een verschil. De belastingdienst beschouwd een freelancer over het algemeen als een fictieve dienstbetrekking waardoor deze minder snel als zelfstandige ondernemer wordt beschouwd.

Juist het begrip zelfstandige ondernemer is weer van belang om voor de verschillende fiscale faciliteiten in aanmerking te komen. Wilt u controleren of dat u nog aan de eisen van de fiscale ondernemerschap voldoet? Doe dan de check op de site van de belastingdienst. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons kantoor opnemen.

Loop je bepaalde riscico's zoals aansprakelijkheid voor het niet betalen van de rekeningen maar ook doordat een opdracht niet correct is uitgevoerd, maak je reclame en heb je meerdere opdrachtgevers dan bent u in het algemeen een zelfstandige ondernemer. Ook het aantal uren dat u op jaarbasis aan uw werkzaamheden of onderneming besteedt kan bepalend zijn.

Omdat de financiële administratie van een kleine ondernemer beperkt is kan deze uitstekend verwerkt worden met Snelstart en Kleijsteen internetboekhoudprogramma's. Om het nog completer te maken kunt u de inkoopfacturen scannen en deze mailen naar Administratie en Advies ROVe Beuningen.

Uiteraard beschikken de boekhoudprogramma's over de mogelijkheden om zelf verkoopfacturen te maken en kunnen bankmutaties automatisch worden ingelezen. Dat bespaart u niet alleen tijd en geld maar de kans dat er fouten worden gemaakt is minimaal. Wilt u snel en goedkoop uw administratie compleet hebben neem dan contact op met Administratie en Advies ROVe Beuningen.

Quote:
Uit persoonlijke ervaring weten wij dat het ondernemerschap staat voor vrijheid en de eigen wensen of gedachten te kunnen realiseren. Maar het vraagt de nodige flexibiliteit, doorzettingsvermogen en je moet alert blijven in de ontwikkelingen van de markt.

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.