google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html
U bevindt zich hier: Startpagina » Starters

Startende ondernemers ROVe Beuningen helpt

ROVe Beuningen voor starters


Jaarlijks helpt Administratie en Advies ROVé Beuningen startende ondernemers op weg om de goede richting te vinden. Daarmee bedoelen wij niet het praktische gedeelte want dat zult u wel onder de knie hebben.

Administratie en Advies ROVe Beuningen adviseert bij het opzetten van uw financiële administratie, aanmelden bij de belastingdienst en andere instanties maar ook bij het opstellen van een ondernemersplan.
Met zo'n ondernemersplan krijgt u meer inzicht van bijvoorbeeld de minimale omzet die u moet behalen, de nettowinst, ondernemersbeloning en de prive opnamen die u vanuit uw onderneming kunt doen. Het ondernemersplan geeft u inzicht in de komende drie jaren. Het programma wordt niet alleen voor en door startende ondernemers gebruikt maar is ook zeer geschikt voor reeds bestaande ondernemers.

U kunt zo'n ondernemersplan op verschillende sites van banken en adviseurs downloaden. Zo adviseert de Rabobank met " IkGa Starten.nl " terwijl bij de ING bank een ondernemersplan in pdf kan worden gedownload.

De liquiditeitsbegroting, een onderdeel is van het ondernemersplan, geeft u inzicht in het verwachte verloop van uw geldmiddelen. Aan de hand van de uitkomst kan besloten worden om te investeren of andere maatregelen te nemen waardoor uw onderneming financieel gezond blijft. De uitkomsten van het ondernemersplan kunt u ook gebruiken voor het aanvragen of verhogen van bankkrediet of een financiering. Daarbij spelen begrippen zoals cashflow, liquiditeit en solvabiliteit een grote rol. Maar u kunt ook een stresstest van uw onderneming uitvoeren.

Uiteraard hoeven onze advieswerkzaamheden niet beperkt te blijven tot het opstarten van de onderneming. ROVe Beuningen wilt een langdurige relatie met de cliënten. Samen met u kunnen wij regelmatig de cijfers bespreken zodat u als ondernemer weet waar u aan toe bent.
Gaat u met een van onze boekhoudprogramma's werken dan kunnen wij de administratie voor u inrichten zodat u binnen een uur aan de slag kunt. U hoeft dus niet alle grootboekrekeningnummers in te voeren.

Middels de inschrijving bij de Kamer van Koophandel wordt de starter ook bij de Belastingdienst aangemeld. Let er wel op dat u de gegevens extra controleert, u voorkomt daardoor dat de belastingdienst van verkeerde gegevens uit gaat.

De Kamer van Koophandel heeft een groot aantal kantoren gesloten, zo ook in Nijmegen. Uiteraard kunt u ook terecht bij de KvK in Arnhem voor ondernemersadviezen, maar de afstand tussen de Kamer van Koophandel en de ondernemer is veel groter geworden.

Beginnende ondernemers die nog niet over een vaste werkplek beschikken en gevestigd in de omgeving van Nijmegen en Arnhem kunnen zich aansluiten bij het CVJO Nijmegen waarvan nadere informatie te vinden is op nijmegen.cvjo.nl .

Beschikt u als beginnende of gevestigde ondernemer al over een werkruimte en heeft u geen behoefte aan collega-ondernemers maar heeft u toch een vraag of advies nodig dan kunt u ook contact opnemen met Administratie en Advies ROVé Beuningen.

Tip: bewaar alle rekeningen/facturen van uitgaven die u heeft gedaan in de voorperiode, de periode waarin u met de voorbereidende werkzaamheden bent. Hoogstwaarschijnlijk kunt u de gedane uitgaven als ondernemer alsnog verrekenen.

Met de kennis van ROVé Beuningen gaat elke startende ondernemer goed van start.

Vragen kunt u telefonisch of per mail stellen, uiteraard kunnen we ook vrijblijvende afspraak maken.

Ondernemersadviezen

Een ondernemer kan uiteraard informatie inwinnen bij een advieskantoor. Rond Nijmegen zijn een aantal initiatieven voor (startende) ondernemers.
Zo kunt u informeel bijpraten met andere ondernemers in het Ondernemerscafé in Beuningen. Maar ook op de website www.deondernemer.nl treft u algemene maar toch handige informatie aan voor ondernemers.
Starters kunnen algemene informatie over het starten van een onderneming ook nalezen op de site van www.ikgastarten.nl een initiatief van de Rabobank.
Voor specifieke informatie kunt u ook terecht bij administatie en advies ROVé Beuningen, het starten van een onderneming is immers maatwerk.

Als ondernemer starten

Wilt u als zelfstandige ondernemer starten maar weet nog niet hoe. Administratie en Advies ROVé Beuningen kan u behulpzaam zijn. Wij kunnen u een brochure toezenden waarin alles beknopt staat beschreven.
Vul het onderstaande informatieformulier in en wij sturen u een brochure toe.

Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor deze aanvraag en zullen nimmer uw gegevens aan derden ter beschikken stellen.

Startende ondernemer let op uw uitgaven

Een groot aantal starters beginnen hun onderneming met weinig financiële middelen. Veelal lukt het niet om bankkrediet te verkrijgen of gaan de middelen op aan uitgaven zoals waarborgsommen voor huisvesting of de aanschaf van inventaris.

Vaak lukt het niet om zonder de nodige inventaris en andere middelen omzet te maken of opdrachten uit te voeren. De uitgaven voor het bijhouden van de administratie worden daarom zoveel mogelijk naar achteren geschoven. De gedachte is dat het toch geen geld oplevert.

Met slimme boekhoudsystemen zoals Snelstart en Kleisteen vallen de kosten erg mee terwijl de functies dat de programma's hebben u tijd bespaard. Vooral wanneer Administratie en Advies ROVé Beuningen de software op uw pc of laptop installeert en instelt. Na een beknopte uitleg kunt u zo aan de slag.

Voor de ondernemers die het nog eenvoudiger willen doen zijn er andere producten te verkrijgen zoals een factureringsprogramma, inkoopboek, een digitale kasboek. Wilt u uw onderneming promoten dan zijn er programma's verkrijgbaar voor mailing, adressenbestand en tekstverwerking.
Heeft u werknemers in dienst of wilt u als z.z.p.-er uw uren bijhouden dan bevelen we het programma Tijdregistratie aan. Zo vergeet u nooit een gewerkt uurtje.
Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is tegen lage kosten klik dan hier.

Informatie startende ondernemer

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.