google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html
U bevindt zich hier: Startpagina » Administratie

Administratiekantoor ROVe Nijmegen e.o.

Uw administratie is onze zorg


Een goede boekhouding is van belang voor uw onderneming. Immers op basis van de balans en resultatenrekening kunt u beleidsbeslissingen nemen.


Bovendien staat u met een goede boekhouding altijd sterker bij een controle door de belastingdienst.

Administratiekantoor ROVe Beuningen probeert daarom, in overleg met de cliënten, de boekhouding zoveel mogelijk te automatiseren. Elke onderneming heeft andere eisen of verwachtingen van boekhoudsoftware. Waarom meer betalen voor een boekhoudprogramma dan nodig is?

Daarom werken wij met boekhoudprogramma's zoals Snelstart, Kleisteen, Exact en Twinfield. Voor de kleinere administraties werken wij ook met Minipak.

Waarom alle bankmutaties handmatig inboeken wanneer het ook automatisch gedaan kan worden. Met een scanboekhouding kunnen zelfs de meeste inkoop- en verkoopfacturen automatisch worden ingelezen en verwerkt.

Als adviseur proberen we altijd efficiënt te werken. Immers "tijd is niet alleen geld" maar wanneer de administratie goed georganiseerd is houdt u tijd over voor andere belangrijke zaken. Bent u benieuwd hoe u uw administratie verder kunt automatiseren neem dan contact met ons op.

Samen met u bespreken we wie wat doet, het moet immers leuk en betaalbaar blijven.

ROVé Beuningen kan uw gehele administratie uit handen nemen maar het is uiteraard ook mogelijk dat u zelf het voorwerk doet, het opbergen van de administratie en het inboeken ervan. Dat is natuurlijk goedkoper omdat onze werkzaamheden beperkt blijven tot het controleren van administratie .

Een administratie kan in principe eenvoudig worden opgezet. Het is uiteraard ook mogelijk om aan de administratie modules te koppelen. Denk daarbij aan het factureren vanuit het boekhoudpakket, het bijhouden van de voorraad of projectadministratie. Vaak zijn de modules in het pakket geïntegreerd, waardoor de software probleem werkt. ROVé Beuningen is officiele dealer van Snelstart, naast het installeren van het programma kunt u bij ons ook met vragen terecht.

Samen met softwareleveranciers zoals Snelstart, Exact, Kleisteen en Twinfield proberen wij de administraties zo veel mogelijk te vereenvoudigen terwijl er voldoende informatie over blijft om goede beslissingen te nemen.

Voor de minder uitgebreidere administratie is een internetboekhoudprogramma van Snelstart of Kleisteen zeer geschikt. Wilt u lokaal werken, dus op uw eigen pc of laptop dan is het boekhoudprogramma MiniPak of de eenvoudigere versie van Snelstart een goede alternatief. Om het aanbod van administratiepakketten compleet te maken werken wij eveneens met het administratieprogramma van Kleisteen. Een uitermate geschikt programma voor het internetboekhouden, betrouwbaar, gebruikersvriendelijk en zeer betaalbaar.

Bent u niet tevreden over uw huidige administratie pakket of accountants module neem dan contact op met administratie en advies ROVe Beuningen. Het beste kunt per begin van een nieuw boekjaar met een ander boekhoudprogramma starten. Maar wanneer de administratieve nood erg hoog is kunnen we samen naar tussentijdse oplossingen zoeken.

Wat kunt u zelf aan uw administratie doen?

Tijdens het kennismakingsgesprek maken wij een inventarisatie van de werkzaamheden. Uiteraard moet de administratie aan bepaalde wettelijke voorwaarden voldoen.

Vervolgens bespreken wij wat u zelf aan de administratie wilt en kunt doen.

Bij de inventarisatie bekijken wij wat er geautomatiseerd kan worden zodat overbodig werk voorkomen kan worden. Met onze online boekhoudpakket kunt u bijvoorbeeld zelf factureren, de gegevens worden automatisch in de administratie verwerkt. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de bankmutaties, daarop kan een tijdwinst van zo'n 80% worden behaald.

Afhankelijk van de situatie kunnen ook de kasmutaties en de inkoopfacturen automatisch worden ingelezen en verwerkt.

Veel gemak zonder extra kosten.

Benieuwd hoe het allemaal werkt, neem dan contact met ons kantoor op.
ROVe contact

Stadsbrug De Oversteek Nijmegen
Stadsbrug De Oversteek Nijmegen

Zo kan het ook

Op advies van Administratie en Advies ROVé Beuningen ging een van de cliënten aan de slag met het digitaliseren van hun administratie. De cliënt kampte met ruimtegebrek en vanwege de omvang van de administratie waren er weinig gegadigden om bepaalde inkoopfacturen op te zoeken.

Een probleem dat vaker voorkomt, immers de onderrnemer is overdag al druk met het ondernemen en heeft 's-avonds weinig zin om nog eens facturen op te zoeken. Uiteraard zal de ondernemer de factuur ergens vinden, maar het kost tijd en energie. Uiteraard kan het eenvoudiger en efficiënter.

Hoe dat allemaal verliep leest u hier.

Wat kan er nog meer geautomatiseerd worden?Onderstaand geven wij beknopt weer wat er allemaal geautomatiseerd kan worden. Vaak zijn de mogelijkheden al in uw boekhoudsoftware aanwezig maar wordt er nog geen gebruik van gemaakt.


Verkoopfacturen:
Maak vanuit uw boekhoudprogramma de verkoopfacturen. De gegevens worden dan automatisch in uw boekhouding verwerkt.

Inkoopfacturen:
Het is mogelijk om de inkoopfacturen te scannen en deze te laten inlezen in de meeste boekhoudprogramma's. Maar tot nu toe zijn er te veel handelingen nodig om dat te doen of zijn de kosten nog te hoog. Naar verwachting zal een groot deel van de facturen digitaal worden aangemaakt. De bedoeling is dat over enkele jaren alle facturen in een UBL formaat worden verzonden. Tegen die tijd kunnen de meeste programma's de facturen automatisch inlezen.

Bankmutaties:
Een hele avond bankafschriften inboeken en aan het eind met een verschil blijven zitten. Kent u dat? Met de meeste boekhoudprogramma's is het al mogelijk om de bankmutaties digitaal in de administratie in te lezen. De betalingen en ontvangsten worden automatisch naar de juiste grootboekrekening geboekt. Het inlezen geschiedt met een snelheid van maar liefst 500 mutaties per minuut. Met slimme boekhoudprogramma's zoals die van Kleijsteen hoeft u bij sommige banken niets meer te downloaden. De bankmutaties worden automatisch in uw administratie verwerkt.

Hoe te doen?:
Bij een aantal banken kunnen de bankmutaties rechtstreeks worden gekoppeld met een administratieprogramma. Veelal moeten de boekhoudingen via het internet gedaan worden. U heeft zelf niets meer te downloaden en vervolgens laten verwerken in uw administratie.
Heel mooi, maar het kan ook extra werk geven. Werkt u volgens het kasstelsel dan werkt het automatisch downloaden en verwerken in uw boekhouding veelal perfect.

Bent u echter aan het factuurstel gebonden dan kan het zijn dat de bankmutaties eerder in uw administratie zijn ingelezen dan u de inkoop- en verkoopfacturen heeft geboekt. Daardoor moet u de bij- en afschrijvingen nogmaals controleren. Administratie en Advies ROVé Beuningen adviseert daarom om in ieder geval de verkoopfacturen via uw administratiepakket te maken waarna deze automatisch in de boekhouding worden verwerkt.
Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen worden ingelezen. Uiteindelijk laat u het boekhoudprogramma de bankmutaties inlezen waarna, in de meeste gevallen, de openstaande verkoopfacturen en inkoopfacturen automatisch worden afgeboekt.

Om de extra boekingswerkzaamheden te voorkomen adviseren wij om de inkoopfacturen twee of driemaal per week in te boeken. Wanneer het betalingskenmerk van de factuur en de bankbetaling overeenstemmen dan kan het boekhoudpakket het betaalde bedrag automatisch afboeken.
Boekt u de inkoopfacturen eens per maand of kwartaal in dan adviseren wij om de bankmutaties handmatig te downloaden en vervolgens in uw administratie te laten verwerken. Dat doet u natuurlijk wanneer alle inkoopfacturen zijn geboekt.

Heeft u veel inkoopfacturen dan adviseren wij om een scanboekhouding te overwegen zodat de verwerking verder geautomatiseerd wordt. ROVé Beuningen adviseert.

Blijf bij de tijd


Nog sneller en eenvoudiger uw administratie doen ROVé Beuningen.

Veel ondernemers stellen het bijwerken van hun administratie het liefst uit. "Daar valt toch geen geld mee te verdienen", wordt vaak gedacht.

Niets is minder waar. Met een bijgewerkte administratie houdt u de vinger aan de pols, iets dat heel belangrijk is in de huidige tijd.

Wat is nog eenvoudiger dan uw inkoopfacturen te scannen en deze naar onze mailadres te sturen. Met onze internetboekhoudprogramma kunnen de inkoopfacturen automatisch in uw administratie worden verwerkt. Om het nog gemakkelijker te maken adviseren wij om een scanner met sheetfeeder te gebruiken. Zo kunt u meerdere facturen laten scannen terwijl u koffie drinkt of iets anders.
Het is wel belangrijk om de gescande facturen afzonderlijk te laten opslaan. Wilt u meer hierover weten neem dan contact met ons kantoor op.

Uiteraard kunt u uw verkoopfacturen ook in het boekhoudprogramma maken en naar uw klanten mailen. De verwerking van de verkoopfacturen geschiedt automatisch. Met de service van Administratie en Advies ROVé Beuningen is het doen van de administratie wel heel gemakkelijk.


Onlangs heeft Go2ubl.com een factuurverwerker een top-3 van ergenissen opgesteld, Administratie en Advies ROVe kan dat allemaal beamen.

Op nummer 3 stonden onleesbare bonnetjes, u kent die bonnen wel die zo uit de kassa komen rollen. Hiervoor wordt thermopapier gebruikt, het nadeel van dit papier is dat de opdruk al vrij snel onleesbaar is. Wanneer bij een belastingcontrole blijkt dat niet te controleren wat er is aangekocht dan kan de aftrek van de omzetbelasting en als kosten worden geweigerd.

Op nummer 2 stonden de vastgenieten bonnetjes. Een ramp voor de glasplaat van de scanner, de nietjes maken krassen tijdens het scannen op de glasplaat waardoor deze na een niet al te lange tijd vervangen moet worden. Wanneer er nietjes zijn gebruikt dan moeten deze vóór het scannen worden verwijdert. Gebruik daarom tape om de bonnetjes vast te maken.

Op nummer 1 stonden de zoek geraakte bonnetjes. Vaak blijven ze onvindbaar na het uitpluizen van het dashboardkastje of portemonnee. In de meeste gevallen moeten de uitgaven daarom als privé opnamen worden verantwoord, zonde van de gemiste aftrek. Maar bij een correctie tijdens een belastingcontrole is de schade meestal nog groter.

Oplossing: scan de bonnetjes zo snel mogelijk en neem deze in de administratie op. Met het administratieprogramma van Snelstart kan het nog eenvoudiger, gewoon met uw mobiel inloggen in de administratie en een foto van de bon maken.

Wilt u nalezen hoe u uw scanadministatie kunt opzetten klik dan hier

Online boekhouden

Met onze online administratie kunt u als ondernemer binnen 10 minuten aan de slag.

Boekhouden moeilijk en tijdrovend? Nee, dat valt reuze mee. Met onze handige App kunt u zelfs onderweg een verkoopfactuur maken of inkoopfacturen inboeken. Het inlezen van de bankmutaties gaat veelal automatisch. Met de App ziet u welke verkoopfacturen nog open staan en welke inkooprekeningen u nog moet betalen.

Laat Administratie en Advies ROVé Beuningen u adviseren.

Gratis uw administratie doen

Voor de startende zzp-er of mkb-er stellen wij gratis een eenvoudige kas- en bankboek ter beschikking zodat u alvast uw administratie kunt doen. Maar wilt u tijd besparen met uw administratie dan adviseren onze online administratie te gebruiken. Hiermee kunt u verkoopfacturen maken en automatisch laten verwerken in de administratie, inlezen van bankmutaties zodat u deze niet meer hoeft in te boeken en om alles completer te maken kunt u uw inkoopfacturen scannen en deze laten verwerken. Met de app kunt u zelfs onderwerg uw administratie doen of raadplegen.
Heeft u interesse stuur dan een mail of neem telefonisch contact met ons op.

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.