google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html

staking of verkoop

Staking of overdracht advies ROVe Beuningen

In de komende jaren zullen veel ondernemers staken of hun onderneming verkopen, dit vanwege hun leeftijd of andere redenen.

Staking
Omdat de staking fiscale consequenties kan hebben is het verstandig om tijdig een stakingsplan op te laten stellen. Wellicht moeten contracten worden opgezegd.

Samen met u inventariseren wij de situatie en stellen vervolgens een draaiboek op zodat u weet wat er allemaal geregeld moet worden.

Staken mag, maar doe het verantwoord

Verkoop/overdracht
De bedrijfsoverdracht moet zonder al te veel problemen verlopen. Denk aan de juridische en fiscale aspecten. Maak de onderneming van te voren "verkoopklaar".
Net zoals bij de staking moet eerst gekeken worden naar de contractuele verplichtingen, zoals huur- en kredietovereenkomsten.

Het kan fiscaal voordelig zijn om een eenmanszaak of vennootschap onder firma in een besloten vennootschap om te zetten. De verkoopwinst kan dan gereserveerd worden zonder dat er direct met de Belastingdienst moet worden afgerekend. De omzetting moet wel tenminste drie jaar voor de verkoop of staking worden gedaan.

Meten is weten

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.