google-site-verification: googlecf4e9f0d55a3ead5.html

Bezuinigen, denk zelf mee

Grip op uw geldzaken

Uw digitale huishoudboekje
Uw digitale huishoudboekje


De Nederlandse economie is inmiddels voldoende hersteld. Toch is het belangrijk om de vinger aan de polst te houden en is het belangrijk om de zakelijke lasten onder de loep te nemen maar ook de privé uitgaven. Je kunt immers een Euro maar één keer uitgeven.

Er zijn tal van zaken die u zelf kunt uitzoeken. Maak een opstelling van de uitgaven van het afgelopen jaar. Zijn er kosten die verlaagd of zelfs voorkomen kunnen worden. Denk aan bijvoorbeeld advertentiekosten, is het zinvol om in bepaalde bladen te staan? Bekijk ook kritisch naar de abonnementen en telefoonkosten.

Een belangrijke besparing kunnen ook de accountantskosten zijn, wat kunt u zelf aan uw administratie doen? Met de software van tegenwoordig kan er veel automatisch worden gedaan, daar valt nog veel op te verdienen.

Heeft u eenmaal de kosten van uw onderneming in kaart gebracht en afgevraagd wat er allemaal opgezegd kan worden dan kunt u uw privé uitgaven bekijken. Er zijn diverse goedkope programma's op de markt waarmee u uw inkomsten en uitgaven in kaart kunt brengen. Administratie en Advies ROVe Beuningen kan u daarbij behulpzaam zijn.

Samen met de Nibud is het programma Cashflow manager ontwikkeld. Voor de aanschafprijs hoeft u het niet te laten. Eenmaal ingericht kan het programma bankmutaties inlezen en kunt u begrotingen maken. Bij de meeste banken zoals de Rabobank en ABN-AMRO bank kunt u, wanneer u gebruik maakt van internetbankieren, diverse tools gebruiken. Over het algemeen zijn deze tools niet geschikt voor ondernemingen of moet er toch een abonnement bij de bank worden afgesloten.

Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met Administratie en Advies ROVe in Beuningen.

Bedrijfsplan

Met een bedrijfsplan ook wel ondernemersplan genoemd kunt u enkele jaren vooruit kijken.

Door vooraf een prognose van de omzet, nettowinst en bedrijfskosten maken krijgt u meer inzicht in de vooruitzichten van de onderneming. Dat is handig want met de uitkomsten kunt u wellicht nog tijdig actie ondernemen. Bovendien kunt u een liquiditeitsoverzicht maken zodat u weet welke (vaste) uitgaven in welke maand gedaan moeten worden. Tenslotte is een goede liquiditeit van belang om goed te kunnen ondernemen.

De ene ondernemer kan zo'n plan op enkele A4-tjes uitschrijven terwijl de andere ondernemer volgens "the business model canvas" de gegevens uitwerkt. De werkwijze is afhankelijk van de complexiteit.

In principe kan de ondernemer zal een aanvang met het maken van een dergelijke ondernemersplan starten. Wilt u een second opion, neem dan contact op met Administratie en Advies ROVe Beuningen.

Privacystatement: Onze website maakt gebruik van cookies en worden uitsluitend gebruikt om de kwaliteit van onze site te verbeteren, er worden geen gegevens van u geregistreerd.